Μετάβαση στο περιεχόμενο
9 Ιανουαρίου, 2007 / dilated

Το άρωμα

Είδα εχθές (επιτέλους) το Άρωμα. Αναφέρομαι βεβαίως στην ταινία του Τίκβερ από το βιβλίο του Ζίσκιντ. Το βιβλίο το είχα διαβάσει, έτσι ήμουν πολύ περίεργος να δω πως μπορεί να είναι η ταινία. Γιατί κάθε άλλο παρά εύκολο ήταν. Το γεγονός πως είχα διαβάσει το βιβλίο σήμαινε επίσης πως δεν είχα το παραμικρό ενδιαφέρον για την πλοκή.

Τελικά η ταινία είναι καλή. Φοβερή η φωτογραφία και τα χρώματα, άριστη η απόδοση της εποχής και πολύ καλή αυτή των μυρωδιών (που ήταν και το πιο δύσκολο). Το μόνο που με πείραξε προσωπικά ήταν πως ο ήρωας παρουσιάζεται λιγότερο εγωιστής και μισάνθρωπος από ό,τι πραγματικά είναι, αν και ακόμα και με αυτόν τον τρόπο, τελικά, καταφέρνει να σε φοβίσει.

Καταπληκτικός ο Μπεν Γουίσο που υποδύεται τον Γκρενούιγ. Πραγματικό ταλέντο νομίζω πως θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον. Μέτριος ο Χόφμαν (οκ ο ρόλος του είναι σχετικά μικρός), καλύτερος ο Άλαν Ρίκμαν.

Εν κατακλείδι, νομίζω πως η ταινία θα αρέσει πολύ σε όσους δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο και δε θα απογοητεύσει αυτούς που το έχουν διαβάσει (ίσως με το ελαφρυντικό της αυξημένης δυσκολίας της μεταφοράς).

υ.γ. Εγώ απλά αναρωτιέμαι πως θα ήταν αν τελικά το έκανε ο Τιμ Μπάρτον;

3 Σχόλια

Σχολιάστε
  1. spyros / Ιαν. 11 2007 2:01 πμ

    είσαι απο τους μοναδικούς που λεει καλή κριτική για την ταινία. ενώ μου αρεσε σαν υπόθεση με είχαν φοβήσει με τις κριτικές τους. τελικά μάλλον θα πάω να το δώ.

  2. trilian_ / Ιαν. 12 2007 3:56 μμ

    πω πω τι είπες τώρααααα…. το φαντάζεσαι απο Barton? απίστευτο θα ήταν !!

  3. isobel / Ιαν. 18 2007 7:15 μμ

    κ γω θέλω να πάω να το δω γιατί τον αγάπω τον Τίκβερ, αλλά διστάζω κάπως… γιατί η ταινία πήρε μάλλον κακές κριτικές
    αν το είχε φτιάξει ο Τιμ Μπάρτον θα τανε σίγουρα πολύ διαφορετικό, εμένα προσωπικά ίσως να μ ‘άρεσε

Σχολιάστε