Μετάβαση στο περιεχόμενο
22 Νοεμβρίου, 2005 / dilated

Ωραία πράγματα / Χαϊδάρι Σύγχρονη Πόλη

Το πρώτο πράγμα που άκουσα σήμερα ήταν μια «ατάκα» του υπουργού απασχόλησης κ. Παναγιοτόπουλου. Ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και απαντούσε σε ερωτήματα σχετικά με τις συντάξεις. Λέει λοιπόν σε ένα σημείο ο κ. υπουργός…

«Γνωρίζετε κ. Παπαδάκη (ο οικοδεσπότης) πόσοι συνταξιούχοι μεταβιβάζουν περουσιακά τους στοιχεία σε συγγενείς (παιδιά, εγγόνια) ώστε να «πιάσουν» το όριο που χρειάζεται για να πάρουν το ΕΚΑΣ (βοήθημα 30-40 ευρώ για τους χαμηλόσυνταξιούχους);»

Δηλαδή, αναρωτιέμαι εγώ, υπάρχει «οργανωμένο κύκλωμα» συνταξιούχων που «ξεφορτώνεται» περουσιακά στοιχεία για να πάρει αυτά τα 40 ευρώ το μήνα; Το ίδιο αναρωτήθηκαν και οι «δημοσιογράφοι» της εκπομπής αλλά ο υπουργός (όπως συνηθίζεται) άλλαξε θέμα. Τελικά κατέληξε πως το μέτρο για Εθνική Σύνταξη (ένα ενιαίο κατώτατο αλλά αξιοπρεπές όριο σύνταξης) θα εφαρμοστεί όταν βρεθούν τα χρήματα από τον προϋπολογισμό του κράτους. Μάλιστα! Ζήσε Μάη μου να φάς τριφύλλι. Ζήσε συνταξιούχε και (αν τα καταφέρεις) θα έρθει η στιγμή που θα πηγαίνεις για ψώνια και δε θα ξέρεις που να χαλάσεις τα λεφτά σου.

Αλλάζω θέμα…

Ο δήμος Χαϊδαρίου αποφάσισε να ξεκινήσει τον στολισμό για τα Χριστούγεννα. Ο στολισμός είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός και πρωτότυπος. Λάμπες στα πεύκα κατά μήκος του κεντρικού δρόμου (Καραϊσκάκη). Ό,τι ακριβώς κάνει τα τελευταία 15 χρόνια (μπορεί και παραπάνω αλλά εγώ τόσα θυμάμαι). Θα βάλει και κανά δυο φωτεινά «Χρόνια Πολλά» να κρέμονται από κολώνα σε κολώνα και έτοιμη η πόλη! Το θέμα όμως δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι ο τρόπος που γίνεται ο στολισμός. Βγάζει λοιπόν ο δήμος ένα γερανοφόρο στον κεντρικό δρόμο της πόλης σε ώρα αιχμής! Δεν μας έφτανε που έτσι και άλλιως γίνεται της πουτάνας από τα παράνομα παρκαρισμένα και δημιουργείται κίνηση χειρότερη του κέντρου. Τώρα (εδώ και 2 μέρες) έχουμε και το γερανοφόρο να κλείνει το ένα ρεύμα. Δεν μπορούσε η δουλειά να γίνει κάποια άλλη στιγμή δηλαδή; Και το άλλο. Σε αυτή τη δουλειά απασχολούνται 5 άτομα. Ένας οδηγεί και χειρίζεται τον γερανό, ένας περνάει τα λαμπάκια και τρείς κάθονται από κάτω και δίνουν οδηγίες (ένας κάνει και τον τροχονόμο που και που). Πολύ ωραία πράγματα δηλαδή.

Τελειώνω το post περιγράφοντας έναν άκρως εντυπωσιακό τρόπο που έχουν βρει οι άνθρωποι που μαζεύουν τα σκουπίδια στο δήμο Χαϊδαρίου, για να δηλώσουν στον κάτοχο ενός αυτοκινήτου πως εκεί που έχει παρκάρει τους ενοχλεί. Τι κάνουν λοιπόν; Του ανεβάζουν τους υαλοκαθαριστήρες και του κοτσάρουν 1-2 σακούλες σκουπιδιών πάνω στο αμάξι. Φεύγουν λοιπόν οι «σκουπιδιάρηδες» και έρχονται οι «συνεργοί» τους να αποτελειώσουν τη δουλειά. Οι συνεργοί είναι οι γάτες, οι οποίες ανεβαίνουν στα καπό και διαλύουν τις σακούλες. Έρχεται μετά και ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου και το βλέπει με ένα σωρό σκουπίδια απάνω. Προβλέπω κανένα μαζικό ντου στο δημαρχείο ή καμιά οδομαχία μεταξύ δημοτών και υπάλληλων του δήμου. Χαϊδάρι σύγχρονη πόλη!

Καλημέρα…

2 Σχόλια

Σχολιάστε
  1. Master Li Mu Bai / Νοέ. 25 2005 2:22 πμ

    Χαϊδάρι Α’ Εθνική. Χαχαχαχα!

  2. Paris Apostolopoulos / Νοέ. 25 2005 12:33 μμ

    Με αγάπη στον καλύτερο δήμο της Αθηνας!Χαιδάρι και ξερό ψωμί!

Σχολιάστε