Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ιουνίου 9, 2009 / dilated

Αστυνομικοί Vs Ποδηλάτες

Θα αναφερθώ σε δύο περιστατικά που συνέβησαν το προηγούμενο και το πιο προηγούμενο Σάββατο, κατά τη διάρκεια μιας μικρής και μιας λιγάκι μεγαλύτερης σε συμμετοχή ποδηλατικής βόλτας.

Το πιο προηγούμενο Σάββατο (30/5) ξεκινήσαμε από τα Προπύλαια 8 ποδηλάτες με προορισμό την παραλία της Βούλας για ένα beach party. Επιλέξαμε να βγούμε στην παραλιακή μέσω Ν. Σμύρνης. Επειδή η σύνθεση της «ομάδας» αποτελούταν από σχετικά έμπειρους ποδηλάτες, ο ρυθμός ήταν πολύ γρήγορος, με ελιγμούς ανάμεσα σε αυτοκίνητα και γενικά με «επιθετική» οδήγηση.

Σε μια μεγάλη κατηφόρα της Λεωφ. Βενιζέλου προσπεράσαμε (με ταχύτητα) ένα σταματημένο περιπολικό. Μερικά μέτρα πιο κάτω σταματήσαμε για να αποφασίσουμε από ποιους δρόμους θα συνεχίσουμε την πορεία μας. Ξαφνικά μας την πέφτουν (γιατί πέσιμο ήταν) τέσσερα (!) περιπολικά με αρκετούς αστυνομικούς (σίγουρα 8). Μας κυκλώνουν και ακολουθεί λίγο πολύ ο παρακάτω διάλογος:

Αστυνομικός: Καλησπέρα παιδιά, τι κάνετε με τα ποδήλατα;

Ποδηλάτης: Βόλτα.

Α: Που πάτε;

Π: Δεν πάμε κάπου συγκεκριμένα, απλά κάνουμε βόλτα. Συμβαίνει κάτι;

Α: Έλεγχος. Είστε ομάδα, κάνετε διαδήλωση;

(εκείνη τη στιγμή από τον ασύρματο ενός περιπολικού ακούγεται το εξης: «αυτοί είναι ποδηλάτες, ζητάνε ποδηλατόδρομους και να μπαίνουν στο μετρό».)

Π: Όχι βόλτα. Στις 5 βόλτες που κάνουμε μας κάνετε έλεγχο στις 3. Έλεος, τι είμαστε; Να σας έπαιρνα τηλ. πως με κλέβουν δε θα ερχόσασταν 4 περιπολικά!

Α: Με έχεις ξαναδεί;

Π: Γιατί τι είναι η αστυνομία; Προσωπική; Αυτούς εδώ που είναι παρκαρισμένοι πάνω στα πεζοδρόμια (δείχνοντας 4-5 αυτοκίνητα) δεν τους κυνηγάτε. Εμάς που θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό μας κυνηγάτε!

Οι αστυνομικοί κοιτάνε τον ουρανό ή το οδόστρωμα.

Π: Αυτά σου δείχνω! Τι κοιτάς τον ουρανό;

Α: Παιδιά ηρεμήστε ένας τυπικός έλεγχος είναι.

Στη συνέχεια μας πήραν ταυτότητες, κράτησαν τα στοιχεία μας και μας έκαναν έλεγχο στις τσάντες. Μάλλον ξενέρωσαν που βρήκαν μόνο σαμπρέλες και τρόμπες και αφού προσπάθησαν να πιάσουν κουβέντα για τα ποδήλατα και κανείς δεν τους απάνταγε, έφυγαν.

Θα πω το εξής. Εκείνη την ώρα 22:30 – 23:00 βράδυ Σαββάτου και στη διάρκεια των 15 λεπτών που κράτησε η διαδικασία, πέρασε από εκεί πολύς κόσμος, είτε πεζός είτε οδηγώντας. Όλοι παρατηρούσαν τι συμβαίνει. Ποια νομίζετε πως θα ήταν η σκέψη τους βλέποντας 8 ποδηλάτες περικυκλομένους από την αστυνομία; Σίγουρα όχι θετική για εμάς ως ποδηλάτες και για το ποδήλατο ως μέσο ή ως τρόπο ζωής ή γενικά.

Το περασμένο Σαββάτο τώρα, 30 ποδηλάτες ηλικίας από 22 εώς 35 ετών (ίσως και μερικοί μεγαλύτεροι), ανεβαίνουμε την Λεωφ. Αλεξάνδρας μέσω της ειδικής λωρίδας για τα λεωφορεία. Είναι βράδυ (21:30-22:00) κι έχουμε σκοπό να ανέβουμε στο Λυκαβηττό. Κινούμαστε σχετικά πυκνά, σε ένα φανάρι οι πρώτοι προλαβαίνουν και περνάνε, οι υπόλοιποι όμως έχουν κόκκινο. Υπάρχει μία τακτική που ακολουθούμε σε αυτές τις περιπτώσεις, ώστε να μη σπάμε. Πάμε και κλείνουμε τη διασταύρωση ζητώντας από αυτούς που έχουν πράσινο να περιμένουν ώστε να περάσουν και οι υπόλοιποι. Με λίγα λόγια ζητάμε απλά να κάνουν υπομονή «ένα φανάρι»! Στη συγκεκριμένη διασταύρωση ο οδηγός που είχε πράσινο δυσανασχέτησε, άρχισε να φωνάζει και να διαμαρτύρεται για τα 2 λεπτά που έχασε. Επειδή ήμουν τελευταίος στην ουρά τον πλησιάζω και πολύ ήρεμα των ρωτάω γιατί νευριάζει έτσι και πως το μόνο που έγινε ήταν να χάσει ένα φανάρι, για να μπορέσουμε κι εμείς να είμαστε πιο ασφαλείς κινούμενοι όλοι μαζί. Αυτός συνεχίζει να φωνάζει και να λέει πως θέλω να πάω στη δουλειά μου και μπλα μπλα μπλα. Εκείνη την ώρα εμφανίζονται 5-6 Ζητάδες. Ένας από αυτούς σταματάει, κατεβαίνει κάτω κι αρχίζει να φωνάζει (από σχετική απόσταση όμως):

«Άντε τελειώνεται με τα ποδήλατα! Άντε στο διάολο τσογλάνια, αληταράδες, που νομίζετε πως κάτι κάνετε!»

Ένας από τους 5. Κοιτάω για λίγο, σκέφτομαι να αντιδράσω, οι υπόλοιποι έχουν προχωρήσει. Σκέφτομαι πως το μόνο που θα κερδίσω είναι να με τρέχουν στο τμήμα και συνεχίζω να προλάβω τους υπόλοιπους. Μένω στην ουρά της πορείας, η διάθεση μου έχει χαλάσει, δεν έχω όρεξη να συνεχίσω. Ακούω τις μηχανές των ζητάδων πίσω μου και σκέφτομαι πως αν είχα μερικές χειροβομβίδες θα τους τις πέταγα ευχαρίστως. Ακολουθώ τη βόλτα μέχρι κάποιο σημείο και μετά τα παρατάω.

Τί κάνει τον μπάτσο να βλέπει τσογλάνια και αληταράδες σε κοριτσάκια 22-23 χρονών με χαμόγελα,σορτσάκια και φωτάκια; Τι τον κάνει να βλέπει ως απειλή 8 άτομα που απλά κάνουν ποδήλατο; Γιατί αντιμετωπίζονται οι ποδηλάτες ως περιθωριακοί; Μήπως τελικά τους ενοχλεί που από εκεί που έβλεπαν σκόρπια ποδήλατα, ξαφνικά έρχονται αντιμέτωποι με εκατοντάδες; Κι αν είναι έτσι, τι τους ενοχλεί αυτό;

Advertisements

46 Σχόλια

Σχολιάστε
 1. michelle / Ιον. 9 2009 2:00 μμ

  εεεεεεε τους π@#$@#$ τους ελεεινούς!!!! εκνευρίστηκα πάρα πολύ…
  😦

 2. Cyberella / Ιον. 9 2009 2:18 μμ

  Παιδιά, την επόμενη φορά που θα συμβεί κάτι τέτοιο ζητήστε τα στοιχεία τους! Και κάντε καταγγελία!!!!! Δώσε θάρρος στον χωριάτη.. κ.λ.π.

 3. dilated / Ιον. 9 2009 2:30 μμ

  Ναι σκέφτομαι να το θέσω ως θέμα σε κάποια επόμενη βόλτα. Θα πρέπει να γίνει ομαδικά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είχα μείνει πιο πίσω μόνος μου και το φοβήθηκα.

  Από την άλλη βέβαια δε ξέρω κατά πόσο ο κάθε ποδηλάτης είναι διατεθειμένος να φτάσει στην καταγγελία.

  Συμφωνώ πάντως πως πρέπει να γίνει την επόμενη φορά.

 4. gmv / Ιον. 9 2009 2:31 μμ

  Έχεις άδικο και στις 2 φάσεις φίλε. Ούτε επιθετικά μπορείς να οδηγείς, ούτε να περνάς κόκκινα. Έπρεπε να φας γράψιμο και τις 2 φορές. Και οι μπάτσοι πρέπει να ξαναπάνε σχολείο από την αρχή, από Δημοτικό μέχρι την άθλια ακαδημία τους στην Καρδίτσα.

 5. dilated / Ιον. 9 2009 2:40 μμ

  Σχετικά με τα κόκκινα. Αποφεύγουμε την πορεία σε μεγάλους δρόμους για αυτό ακριβώς τον λόγο. Όταν πιάσει κόκκινο τους πρώτους σταματάμε. Όταν όμως πιάσει κόκκινο ενώ έχουν περάσει οι μισοί, κάνουμε αυτό που γράφω.

  Γράψιμο τι εννοείς; Κάτι σαν κλήση; Αν ναι…ας θέσουν πλαίσιο και κοκ για το ποδήλατο, ας κάνουν ποδηλατόδρομους με ειδική σήμανση και φανάρια και μετά μαζί σου. Ας κόβουν κλήσεις. Όσο δεν μας δίνουν την απαιτούμενη ασφάλεια για να κινηθούμε, θα φροντίζουμε εμείς για την ασφάλειά μας. Ο συγκεκριμένος τρόπος είναι αποδεδειγμένα ο καλύτερος αφού παραμένουμε μάζα και όχι σκορποχώρι.

  Τι με εμποδίζει να οδηγώ το ποδήλατο μου με 40km/h στην κατηφόρα και να το σταματάω με μπλοκάρισμα του τροχού ή να κάνω άλμα πάνω από σαμαράκια ή φρεάτια; Είναι παράνομο;;;

  Εκτός αν εσύ νομίζεις πως επιθετική οδήγηση σημαίνει βάζω σημάδι τους πεζούς και προσπαθώ να τους πετύχω.

 6. dilated / Ιον. 9 2009 2:42 μμ

  …και για να μην έχουμε παρεξηγήσεις…άλλο η περίπτωση βόλτας 50-100 άτομα και άλλο 5-10

  δεν μπορείς να οδηγείς επιθετικά όταν είσαι ανάμεσα σε 100…

 7. PanosJee / Ιον. 9 2009 2:50 μμ

  Δυστυχώς βλέπω ότι οι πιο καινούριοι και ειδικά αστικοί ποδηλάτες έχετε μια διαφορετική αντιμετώπιση των υποχρεώσεων και δικαιομάτων στο δρόμο. Οπως θέλουμε απλά να γίνεται σεβαστός ο ΚΟΚ από τα αυτοκίνητα έτσι πρέπει να γίνεται και από μεριά μας. Προσωπικά τις μικρές που καγκουριές τις κάνω, οπως να περνάω με κόκκινο όταν δεν υπάρχει κανένα αυτοκίνητο αλλά να κόβετε την κυκλοφορία είναι απαράδεκτο. Ας περιμένουν οι μπροστινοί, γιατί και η κυκλοφορία αλλοιώνετε και δεν έχετε δικαίωμα παραρεμποδισμού σε κανένα και τέτοιες πράξεις μας κάνουν ανεπιθύμητους. Στο κάτω κάτω παρέα είστε οι μπροστινοί έχουν ευθύνη να περιμένουν και στο λέει κάποιος που ασχολείται και με εντατικές ποδηλατικές προπονήσεις 14 χρόνια τώρα. Φιλικά

 8. pixel_sprite / Ιον. 9 2009 2:54 μμ

  έλεος ρε γμτ… αν είναι δυνατόν!!!Στο δεύτερο σκηνικό εκνευρίστηκα απίστευτα!! Το μόνο που με στεναχωρεί είναι το γεγονός οτι στο 1ο σκηνικό οδηγείτε επιθετικά. Αυτό σας ρίχνει άσχημα…

  Και με ξέρεις και in real life, ξέρεις πόσο χαίρομαι τις βόλτες μαζί σας..

 9. PanosJee / Ιον. 9 2009 2:56 μμ

  Οσο για τη συμπεριφορά του μπάτσου αυτό είναι αποτέλεσμα έλλειψης σεξουαλικής ικανοποίηση και χαράς στα σκέλια (<- ride a bike 😉 )

 10. dilated / Ιον. 9 2009 3:25 μμ

  @PanosJee

  Συμφωνώ οτι δεν είναι 100% σωστό. Αλλά είναι ένας τρόπος για μεγαλύτερη ασφάλεια και ένας τρόπος διεκδίκησης χώρου για το ποδήλατο. Ανεπιθύμητους μας κάνουν σε 1 ηλίθιο. Όχι σε όλους. Υπάρχει ρεύμα, οι ποδηλάτες γίνονται συνεχώς περισσότεροι. Μιλάω για αστικούς ποδηλάτες. Ο κόσμος μας σταματάει και μας ρωτάει τι και πως. Είμασταν στις βόλτες 10 άτομα και έχουμε γίνει 100. Είμασταν στην πορεία 2000 και γίναμε 5000. Είμασταν στα CMR 50 και γίναμε 200.

  Ο ένας που δυσανασχέτησε για τα 2 λεπτά παραπάνω που έμεινε στο φανάρι είναι ηλίθιος. Ειδικά όταν είναι ημέρα και ώρα με μηδέν κίνηση.

  Δε βγήκαμε να κλείσουμε ένα δρόμο ώρα αιχμής. Ούτε κρατήσαμε ποτέ ένα δρόμο κλειστό όπως κάνουν όλοι όσοι διαμαρτύρονται για το οτιδήποτε και είναι 10 άτομα.

  Η αστυνομία κλείνει την κυκλοφορία όταν κάνουν πορέια 100 άτομα. Στην ποδηλατοπορεία με 5000 ποδήλατα δεν την έκλεισε. Με αποτέλεσμα να μείνουν ακινητοποιημένοι για ώρες πολλοί οδηγοί; Μήπως φταίνει οι αστικοί ποδηλάτες για αυτό;;;

  Δε θέλουμε φασαρία. Θέλουμε χώρο να κάνουμε ποδήλατο στην πόλη. Θέλουμε να βλέπουμε κόσμο χαρούμενο πάνω στο ποδήλατο, να πηγαίνει στη δουλειά του στα ψώνια του, οπουδήποτε. Με ασφάλεια και με αξιοπρέπεια.

  Αυτό διεκδικούμε και η ταπεινή μου άποψη είναι οτι το κάνουμε σωστά (αφού συνεχώς γινόμαστε περισσότεροι).

 11. dilated / Ιον. 9 2009 3:31 μμ

  @pixelsprite

  Δε με στεναχώρησε τόσο το «πέσιμο» της πρώτης περίπτωσης, όσο το περιστατικό της δεύτερης.

  Ξέρεις γιατί; Διότι αυτοί οι 8 που είμασταν στην πρώτη φάση θα ξαναβγούμε για ποδήλατο.

  Μια παρέα κοριτσάκια που ήταν στη δεύτερη, ποιος μου λέει οτι θα ξαναέρθουν όταν ακούνε έναν αστυνομικό να μιλάει έτσι;

  Δε ξέρω…

 12. pixel_sprite / Ιον. 9 2009 3:42 μμ

  ναι και εγω αυτό λέω, είναι απαίσια συμπεριφορά !!!! αν και πιστεύω ότι τα κοριτσάκια θα ξαναέρθουν, δεν μασάμε εμείς οι ποδηλάτισσες 😉

  καλό πετάλι και φιλιά!

 13. Paul / Ιον. 9 2009 3:50 μμ

  Παιδες ειμαι ποδηλάτης εδω και πολλα χρόνια, εφοσον ΔΕΝ εχουμε ποδηλατοδρομους ΠΡΕΠΕΙ να κοινουμαστε μεσα στην κυκλοφορια και να ακολουθούμε τον ΚΟΚ, κοινος ΔΕΝ περναμε με κοκκινο, για ΚΑΝΕΝΑ λογο, οπως και δεν κανουμε προσπεραση απο δεξια και με μεγαλη ταχυτητα. Απο εκει και πέρα και οι Αστυνομικοι ειναι λιγο υπερβολικοι στις αντιδράσεις τους. Κοινος θελουμε ΟΛΟΙ βελτιωση 🙂

 14. fade / Ιον. 9 2009 3:51 μμ

  χμμμ…
  εδώ πρέπει να απολογηθώ για τη συνήθειά μου(2-3 φορές) να κάνω κολιές μπροστά σε αστυνομικούς.
  Τη μία ακούμπησα πόρτα περιπολικού με την πίσω ρόδα και χάθηκα στα στενά(μαλακία, δεν ξέρω πως μου ρθε, ευτυχώς δεν ασχολήθηκαν).
  Την άλλη έκανα θεαματική κολιά(με τσιριχτό ήχο και μεγάλη μαύρη γραμμή στην άσφαλτο παρακαλώ) σε μπλόκο αλκοτέστ στην Κουμουνδούρου και τρόμαξαν.
  Για να μη μιλήσω για το Δεκέμβρη…
  Κάτι τέτοια τσογλάνια σαν και του λόγου μου χαλάνε την πιάτσα…
  Πάντως σε πολλές χώρες Ευρώπη,ΗΠΑ, Καναδά κλπ. υπάρχει ολόκληρο αστυνομικό ποδηλατικό σώμα.
  Γενικά πιστεύω έχει γίνει πολύ δουλειά με το θέμα «ποδήλατο» τον τελευταίο καιρό. Είμαστε πολύ κοντά!

 15. orck / Ιον. 9 2009 4:38 μμ

  μην με θεωρησεις γιο αστυνομικου (μακρια απο εμας)

  θεωρω ομως οτι η τακτικη να κλεινεις το καθετο φαναρι για να περασετε ολοι κανει κακο στο ΠΟΔΗΛΑΤΟ σαν ιδεα γενικοτερα, ας κανουν οι πρωτοι που περασαν, ενα κυκλο του τετραγωνου για να μην κρυωσουν και να καθυστερησουν λιγο μεχρι να ερθουν και οι αλλοι, οχι ομως παραβαση του ΚΟΚ

  αυτος που ειναι στο αυτοκινητο δεν ειναι ο εχρθος, εαν τον βλεπεις ετσι τοτε σαν εχθρο θα σε δει και αυτος και καταληγεις να εχεις κανει ζημια στην ιδεα παρα ωφελος

 16. javapapo / Ιον. 9 2009 5:29 μμ

  Σαν νέος ποδηλάτης.

  – Δεν θέλω να περνάω με κόκκινο, νομίζω δεν το έχω κάνει ποτέ, παρά μόνο μία φορά σε έρημο δρόμο. Γενικότερα πάντα περιμένω και θα περιμένω!Δεκτή η παρατήρηση πολλών όπως και θεωρώ απαράδεκτες τις μαγκιές..με το ποδήλατο.

  – Ομολογώ ότι στις μεγάλες βόλτες που έλαβα μερος 100+ ποδήλατα, κλείναμε σε μερικές περιπτώσεις το φανάρι. Να σου πω την αλήθεια δεν αισθάνομαι πολύ ωραία γι’αυτό.

  Αυτό που βλέπω ως πρόβλημα μιας και μου αρέσουν τα λίγο ελεγχομενα πράγματα είναι ότι για την ώρα και οι ποδηλάτες πρέπει να δείξουν λιγο περισσότερη υπομονή ΑΛΛΑ και οργάνωση. Δηλαδή θα ήθελα πορείες όπου θα τηρούντε το κλασικό – πορεία με 2 άτομα παρέα σε σειρά, σχετικά συμπαγής δομή της ομάδας.

  θα μου πεις καλά ρε φίλε αυτό δεν είναι ποδήλατο πορεία ειναι -στρατιωτικό άγημα . Η αλήθεια βρίσκεται στην μέση.

  Σαν ποδηλάτης θέλω να δίνω το σωστό παράδειγμα και να μην μου την λένε (σωστά κάνουν) όταν κλείνω την διασταύρωση.

  Απο την άλλη γαμώτο οι Έλληνες οδηγοί ειναι θανατηφόροι. Δεν αισθάνομαι ασφάλεια στον δρομο αρκετή. Κινούμαι πάντα δεξια, προσπαθώ να μην επιβαρύνω τους οδηγούς αλλά έχω πάντα στο μυαλό μου ότι κάποιος μαλάκας θα έρθει απο δίπλα ειτε να μαρσαρει είτε να κοιτάξει είτε δεν ξέρω εγώ τι!

  Μια κάποια λύση θα ήταν κάποιοι βασικοί ποδηλατικοί άξονες.

  Να τονίσω εδώ ότι γενικά οι πιο πολλές βόλτες ποδηλατικές προσπαθούν να ακολουθήσουν πορείες non mainstream – για να μην ενοχλούν την κίνηση!

  Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση!

 17. dilated / Ιον. 9 2009 5:31 μμ

  Παιδιά μισό λεπτό…

  Επαναλαμβάνω πως δε θεωρώ τραγικό το να χάσουν 5 αυτοκίνητα ένα φανάρι (2-3 λεπτά). Άλλωστε οι περισσότεροι δε δυσανασχετούν.Το θέμα δεν είναι αν το ιχ είναι εχθρός (που σε πολλές περιπτώσεις είναι κ θα επανέλθω με άλλο post).

  Το θέμα εδώ είναι ποιος δίνει το δικαίωμα στον αστυνομικό να συμπεριφέρεται έτσι.

 18. κριτπσυ / Ιον. 9 2009 5:41 μμ

  Η ιδεολογική σύγκρουση που διεξάγεται πάντοτε στην κοινωνία του το δίνει.
  Οι ανώτεροί του το δίνουν, που τον ενθαρρύνουν να κάνει τσαμπουκάδες σε όσους είναι διαφορετικοί του το δίνουν.
  Οι ανώτεροι των ανωτέρων του, του το δίνουν, που βγάζουν αμόρφωτα μπατσάκια στα 21, που αποβλέπουν στη σύνταξη στα 45, του το δίνουν.

 19. javapapo / Ιον. 9 2009 5:45 μμ

  by the way αναλώθηκα στο προς της ευθύνης του ποδηλάτη..φυσικά η συμπεριφορά συγκεκριμένου βλαχαδερού είναι…τουλάχιστον ανάρμοστη!

 20. orck / Ιον. 9 2009 6:14 μμ

  ρε παιδια αστυνομικοι ειναι
  τι περιμενετε δηλαδη; να σας μιλησει ευγενικα;

  dilated φτιαξε το ποστ και θα σου πω και την δικια μου γνωμη

 21. toolman / Ιον. 9 2009 6:22 μμ

  τώρα με το gt nomad θα τους φάω λάχανο τους βρωμόμπατσους! χοχοχο!

  πάντως ο τζουντόκα είπε μεγάλη αλήθεια… η αλήθεια είναι κάπου στην μέση, πολύ σοφό…

 22. javapapo / Ιον. 9 2009 6:23 μμ

  toolman σε περιμένω με την ποδηλατάρα σου..fucking respect!

 23. gmv / Ιον. 9 2009 7:22 μμ

  Δεν χρειάζεται αριθμός πλαισίου για να σε γράψουν. Ο ΚΟΚ, όπως μπορείς εύκολα να διαπιστώσεις, ισχύει για μηχανοκίνητα, ζωήλατα και ποδήλατα. Με την ίδια λογική θα έπρεπε να βάζουμε πινακίδες και στα γαϊδούρια για χωριά.
  Δεν έχει σημασία αν η ενόχληση ήταν μικρή ή μεγάλη, περάσατε με κόκκινο. Επίσης το «το έχουμε πρακτική» δεν ενδιαφέρει καθόλου τον οδηγό που θα δει πράσινο, θα ξεκινήσει χωρίς να ελέγξει και πολύ καλά και θα πάρει κάποιον ποδηλάτη από κάτω. Με την ίδια λογική και πάλι εγώ και οι φίλοι μου μπορεί να «έχουμε πρακτική» να πάμε στην εθνική με την όπισθεν. Δεν νομίζω να μας συμμεριζόσουν τότε.
  Δεν βρίσκω νόημα να συνεχίσουμε άλλο αυτή την κουβέντα. Κατά την γνώμη μου εφαρμόζουμε το ΚΟΚ όλοι, φορτηγά, αυτοκίνητα, μηχανές, παπάκια, ποδήλατα, μπάρμπες με γαϊδούρια και αν δεν μας αρέσει αγωνιζόμαστε να αλλάξει ο ΚΟΚ.

  ΓΜ

 24. dealsend / Ιον. 9 2009 7:50 μμ

  Να προσθέσω κι εγώ την μικρή εμπειρία μου. Χρησιμοποιώ τους τελευταίους μήνες το ποδήλατο για να πηγαίνω δουλειά – σπίτι. Η απόσταση είναι μικρή (περίπου 3-4χλμ ανάλογα ποιον δρόμο θα πάρω), παρόλαυτά έχει ένα σημείο που δεν αποφεύγω ποτέ, είναι μια κάθετος η οποία έχει προτεραιότητα αλλά η οδός που διασταυρώνεται έχει πολύ μεγαλύτερη κυκλοφορία.

  Είναι απο τα STOP που φοβάμαι, κι όμως 9/10 φορές τα αυτοκίνητα σταματάνε να περάσω.

  Με την λογική αυτή δεν θα ηθελα να σταματήσω ένα αυτοκίνητο απο την πορεία του για κανένα λόγο. Ο σεβασμός πρέπει να είναι αμοιβαίος.

  Γενικά όμως, το να σταματάς τα αυτοκίνητα για να περάσει μια «πορεία» είναι κάτι που γίνεται κι όταν μαζεύονται για παράδειγμα φίλαθλοι με μηχανές να πάνε στο γήπεδο, δεν είναι παράξενο, κι απορώ που ο μαλάκας ο οδηγός δεν το κατάλαβε.

  Keep riding ppl.

 25. orck / Ιον. 9 2009 9:41 μμ

  σε αυτην την περιπτωση dealsend μαλλον φοβουνται μην μπουνε μεσα στην αγελη με τους καφρους και κανουν το αυτοκινητο καλοκαιρινο

  αυτο θελουν οι ποδηλατες; να φοβουνται οι πολιτες μην τυχον και τους ρημαξουν;

  αυτες οι εκφρασεις «απορώ που ο μαλάκας ο οδηγός δεν το κατάλαβε» σε τι βοηθανε; υπαρχει ΚΟΚ η οχι;
  στις διασταυρωσεις δεν καθομαστε να το συζητησουμε, εχουμε η δεν εχουμε προτεραιοτητα, ο ΚΟΚ ισχυει για οτιδηποτε κινειται στον δημοσιο δρομο

 26. HitMan / Ιον. 9 2009 10:03 μμ

  Αν και έχω να ανέβω σε ποδήλατο χρόνια, τον τελευταίο καιρό φλερτάρω με την ιδέα και παρακολουθώ τα τεκταινόμενα.

  @gmv: ο οδηγός που θα δει πράσινο και θα ξεκινήσει χωρίς να ελέγξει είναι για τα σίδερα. ο ΚΟΚ το λέει ξεκάθαρα ότι πρέπει να ελέγχουμε και σε περιπτώσεις που έχουμε προτεραιότητα λόγω σήμανσης ή φαναριού και να ΔΙΝΟΥΜΕ προτεραιότητα σε οποιονδήποτε είχε ξεκινήσει να διασχίζει την διάβαση. Το «μα είχα πράσινο» το λένε πολλές φορές οι Έλληνες οδηγοί αλλά μια δικαιολογία είναι.

  Σχετικά με την ποδηλατοδρομία τώρα: Νομίζω ότι οι προπορευόμενοι να προσέχουν τα φανάρια ώστε να μην μείνουν στην διάβαση οι υπόλοιποι. Αν τυχόν γίνει αυτό το σωστότερο θα ήταν να σταματήσουν ή έστω να επιβραδύνουν…

  Για τον αστυνομικό της δεύτερης ιστορίας: Υπήρχε περίπτωση αν αντιδρούσε κάποιος να τον μάζευε με ηλίθιες κατηγορίες. Διατάραξη κοινής ησυχίας, παρεμπόδιση κυκλοφορίας κ.α. Τα ξέρουμε αυτά και πως συμπεριφέρεται μερίδα εξ’ αυτών…

 27. papo / Ιον. 9 2009 11:46 μμ

  Νομίζω ότι στο κομμάτι της εξουσίας συμφωνούμε!

  Τώρα για την ευθύνη και κουλτούρα του ποδηλάτη, φοβάμαι (δεν θέλω να αδικήσω) ότι για την ωρα ακόμα και οι πιο έμπειροι η ας πουμε παλαιοί που ηγούνται τέτοιων προσπαθειών, δεν τηρουν τον ΚΟΚ.

  Γιατί αν πχ εγώ σαν νέος στην βόλτα πω σε 100 άτομα, λοιπόν παιδιά σήμερα δεν θα κλείσουμε την κίνηση τότε θα με πάρουν με τις ντομάτες ή απλά θα με αγνοήσουν.

  Διακρίνω (μιας και για μένα το ποδήλατο εχει ξεκάθαρους σκοπους) μια τάση σε άλλους να το ανάγουν σαν trend ή ενδειξη επανάστασης και κάπου εκει μπλέκεται το να περνάμε με κοκκινα, η να κάνουμε σλαλομ μεσα στην κίνηση!

  Ίσως είμαι λίγο αυστηρός αλλα δεν ξέρω μετά και μια controlled βόλτα – πόσο θα ήταν δυνατή. Πως πχ μπορείς να ελεγχεις 120 ποδηλάτες με διαφορετική ηλικία, διαφορετικό background και να τους πιέσεις να κάνουν κάποια πράγματα που στην θεωρεία και στα forum ολοι συμφωνουν!

  Είμαι σίγουρος ότι ένα τέτοι μου post σε ποδηλατικo site θα με στιγμάτιζε!

  Απο την άλλη βέβαια αναρωτιέμαι… άντε εγώ ως ποδηλάτης να κάνω την προσπάθεια μου και να προσπαθήσω να γίνω όσο πιο τυπικός γίνεται. τα πόσα εκατομμυρια μαλάκες οδηγούς – ποιος τους ελεγχει; Την ίδια μέρα , κάτι που ο Κώστα δεν ανέφερε ένας παππους μπαίνει αντίθερο ρευμα – παραβιάζει και την λεωφορειο λωρίδα και πλησιάζει αρκετά επικύνδινα τα ποδήλατα – απλά στα @@ του! Εγώ προσωπικά πέρασα 10 εκατοστά μπροστά του καθώς είχε αρχήσει να ρουφάει τις χριστοπαναγίες απο αλλους τόσους.

  Άρα ναι…πιο συνειδητοί ποδηλάτες μαζι σας και συμφωνώ και θα προσπαθήσω να το εφρασω σε όποιες μελλοντικές εκδηλώσεις συμμετάσχω..αλλά..πιο πιο συνειδητοί οδηγοί….και μοτοσυκλετιστές (ΑΛΛΟΙ ninja του δρόμου).

 28. S G / Ιον. 10 2009 12:45 πμ

  δεν εχω καμμια ορεξη να στηριζω την αυθαιρεσια και αγενεια της ελληνικης αστυνομιας. αλλα ουτε εχω ορεξη να ανεχομαι την αυθαιρεσια οποιοδηποτε αλλου.

  Οπως ειπε καποιος πρηγουμενος, τοσο η επιθετικη οδηγηση ειναι αντικανονικη οσο ΠΡΟΦΑΝΩΣ ειναι το να κλεινετε φαναρια! Με κατι τετοια δυσφημιζετε την ποδηλασια, αυθαιρετειτε και κανετε την οδηγηση πιο επικινδυνη οχι πιο ασφαλη. Τις δικαιολογιες σε στυλ «μα δεν εχουμε ποδηλατοδρομους» ειμαι σιγουρος οτι μπορει να τις επαναλβει ο καθενας που αυθαιρετει. Μα δεν μας πληρωνουν καλα θα πει ο αστυνομικος, μα δεν εχει θεσεις θα πει ο παρκαρων σε πεζοδρομια, μα δεν εχω που να παω διακοπες αυτο που χτιζει αυθαιρετα.

  Φτανει πια, σεβαστειτε τους νομους τελοσπαντων!

  ΥΓ ποδηλατω γυρω στα 20 χρονια και το ποδηλατο εχει υπαρξει βασικο μεσο για να παω στην δουλεια μου (οχι απλο χομπυ) γυρω στα 10. Η ποδηλασια οπως και η οδηγηση ΙΧ εχει ευθυνες και υποχρεωσεις.

 29. papo / Ιον. 10 2009 1:08 πμ

  αγαπητέ SG συμφωνώ με την ουσία του post σου παρόλα αυτά νομίζω θέτεις τον τόνο λιγο πιο πάνω απότι πρέπει μιας και οι καθημερινές νευρώσεις που προσφέρει πλουσιοπάροχα καθημερινά ο ΧΨ-Υ οδηγός στον ανώνυμο πεζό ή ‘ συνειδητό οδηγό ειναι πιο πολλές απο τις 2-3 περιπτώσεις που μια ομαδική βόλτα θα κλείσει ενά φανάρι για 1-2 λεπτα παραπάνω!

 30. S G / Ιον. 10 2009 2:07 πμ

  ρε συ παπο, καταλαβαινω τι λες αλλα ειναι ζητημα αρχης! Δεν αυθαιρετουμε, τελεια και παυλα! Αν αρχισουμε να ψαχνουμε ποσο ενοχλει η καθε μικροπαρανομια και μικροαυθαιρεσια μας και αν μπορουμε να την σκαπουλαρουμε, την κατσαμε την βαρκα. Ολοι μπορουμε να δικαιολογησουμε την καθε μικροκομπινα που θα κανουμε. Και ετσι η Ελλαδα παραμενει χαοτικη, η Αθηνα μια κολαση… Μας αξιζει κατι καλυτερο.

  Ο λογος που ειμαι ιδιαιτερα εκνευρισμενος εδω ειναι οτι πριμενω κατι παραπανω απο ατομα που υποτιθετια εοχυν ευαισθησιες. Ο αστυνομικος απο το χωριο που (κατα κανονα) τον κουβαλησαν, χωρις ιδιαιτερη εκπαιδευση, με λιγα ακουσματα και βιωματα, αυτα εμαθε αυτα ξερει. Ο νεοπλουτος αρχοντοχωριατης που καβαλει πεζοδρομια με το ΙΧ τα ιδια. Νεα παιδια ομως, απο την Αθηνα, με καλες προθεσεις υποτιθεται, να μην καταλαβαινουν οτι δεν κλεινουμε δρομους ετσι επειδη γουσταρουμε? (ειδικα οταν μιλαμε για ψυχαγωγια ρε πστ, δεν εχετε καν ιδιαιτερη βιασυνη! δηλαδη τι λογικη ειναι αυτη, κανετε ο,τι γουσταρετε απλα επειδη ειστε πολλοι ή επιεδη δηθεν αισθανεστε οτι σας αδικει η κοινωνια? σε τι διαφερετε απο τον μεσο καφρο τοτε?)

 31. spdd / Ιον. 10 2009 10:50 πμ

  Να σας πω κι εγώ τη γνώμη μου, καθότι ποδηλάτης.

  Κατ’αρχήν δεν θα μιλήσω για τους μπάτσους, αυτό είναι δεδομένο ότι ήταν καφρίλα, νομίζω όλοι συμφωνούμε. Θα σταθώ στο πώς λες ότι κινείστε, κόβοντας το φανάρι, και «εντάξει ρε αδερφέ, έχασε ένα φανάρι». Φίλε, δεν μπορείς να ξέρεις γιατί ο τύπος αντέδρασε έτσι. Όταν γεννούσε η γυναίκα μου κι έπρεπε να πάω σπίτι να την πάρω, έτσι και με έκοβες για να περάσεις με το ποδήλατο δεν θα ήξερες από πού να φύγεις. Και σου ξαναλέω ότι είμαι ποδηλάτης, οκ?

  Αν θέλετε να μας σέβονται οι οδηγοί αυτοκινήτων, θα πρέπει πρώτα να σεβόμαστε εμείς τον ΚΟΚ. Οι μπροστινοί ας σταματήσουν να περιμένουν αυτούς που έμειναν πίσω, δεν σπάει η ομάδα αν 50 άτομα είναι στην αρχή του επόμενου τετραγώνου και άλλα 50 είναι στο φανάρι και περιμένουν, μην τρελαθούμε τώρα! Ο τύπος που αντέδρασε έτσι μπορεί να είχε πραγματική ανάγκη.

  Δίνουμε προτεραιότητα εκεί που πρέπει (όχι επειδή είμαι σε ποδήλατο θα περάσω πριν από σένα με το αυτοκίνητο), δεν περνάμε ποτέ με κόκκινο κλπ κλπ. Το θέμα της ποδηλασίας είναι και μια ιδέα, ένας τρόπος ζωής. Αν κάνω τέτοιες καγκουριές, τα παιδιά μου θα λάβουν λάθος μήνυμα κι είναι κρίμα.

  Keep cycling the right way!

 32. papo / Ιον. 10 2009 12:45 μμ

  @Sg επι της αρχής συμφωνώ και πραγματικά πολυ πιστεύω στην καλή οργάνωση και τήρηση κάποιων διαδικασιών – νόμων! Απλά θα ήθελα να υπήρχαν και άλλοι που θα μπορουσαν χωρίς πίεση και χωρίς βουρδουλα να το κάνουν! Να μην χρειάζεται ένας αρχηγός για να πει σε μια ομαδικη βόλτα – πάμε δεξία – 2-2 στην λωρίδα – ρυθμός σταθερός κτλ κτλ!

 33. μήτσκος / Ιον. 10 2009 12:51 μμ

  Φίλε dilated,

  δεν είναι δική σου δουλειά να κρίνεις πόσα φανάρια μπορεί να περιμένουν τα αυτοκίνητα. Τα περί ασφαλούς διέλευσης της ομάδας δε με πείθουν καθόλου, σίγουρα το ασφαλέστερο είναι οι μπροστινοί να σταθούν δεξιά σε κάποιο κατάλληλο μέρος του δρόμου και να περιμένουν.

  Όσο για αυτό που γράφεις σε κάποιο σχόλιο, («Τι με εμποδίζει να οδηγώ το ποδήλατο μου με 40km/h στην κατηφόρα και να το σταματάω με μπλοκάρισμα του τροχού ή να κάνω άλμα πάνω από σαμαράκια ή φρεάτια; Είναι παράνομο;»), αφού έχεις αυτή τη νοοτροπία, μάλλον το καλύτερο για όλους είναι να πουλήσεις το ποδήλατό σου και να αγοράσεις ένα διαρκείας για το λεωφορείο.

  Για να μην παρεξηγηθώ: Είμαι ποδηλάτης. Το ποδήλατο είναι το κύριο μέσο μεταφοράς μου εδώ και περίπου 5 χρόνια.

 34. dilated / Ιον. 10 2009 1:06 μμ

  Νομίζω πως έχω παρεξηγηθεί, μπορεί και να έχω κάνει κακή χρήση λέξεων δε ξέρω.

  Όπως και να έχει, δεν είμαι ο τύπος ποδηλάτη που νομίζω πως μου ανήκει ο δρόμος και δεν πηγαίνω επιθετικά, παρά μόνο κάποιες λίγες φορές και όταν είμαι μόνος μου ή με 2-3 που μπορούν να κάνουν το ίδιο.

  Όσοι με ξέρουν μπορούν να το επιβεβαιώσουν.Όσοι δε με ξέρουν μπορούν να με γνωρίσουν σε μια βόλτα και να συζητήσουμε από κοντά.

  Συμφωνώ στο οτι δεν είναι σωστό να κλείνω κανένα δρόμο και κανένα φανάρι. Εμπειρικά όμως μέσα από τις βόλτες φαίνεται πως είναι μια λύση.Μιλάω πάντα για τις μαζικές βόλτες κι οχι να βγούμε 5-10 ποδήλατα και να κλείνουμε δρόμους. Δεν είμαι αυτής της άποψης καθόλου.

  Όταν βρω χρόνο θα κάνω ένα γενικό post για να καταλάβετε οτι δεν είμαι αυτό που (ίσως) νομίζετε.

  Πάντως οι βόλτες είναι ανοιχτές σε ανθρώπους και προτάσεις, αυτό είναι δεδομένο. Ελάτε να συζητήσουμε και να δούμε πως αλλιώς μπορεί να δουλέψει μια μαζική βόλτα.

 35. patinieris / Ιον. 10 2009 4:24 μμ

  Re pedia, tha stamatiso na sas kano parea. Diladi tha prepi na kikloforo me taytotita ke mpitzames mipos ke kimitho sto kratitirio 🙂

  kai o patinieris de glitose ton elegxo…

  odiguse motosikleta kai ixe sinepibati pu foruse patinia…

 36. PanosJee / Ιον. 10 2009 5:16 μμ

  Το θέμα βλέπω πηρε διαστάσεις και καλό είναι αυτό. Πραγματικά προσπαθώ να μη βιάζομαι και ουτε με πειράζει να αφήσω το μετρό επειδή έχει κόσμο ή να χάσω ενα φανάρι, αλλά θυμηθείτε τι λέμε στα CRM και τα οποία λειτουργούν 100% λάθος.

  Το ποδήλατο ΔΕΝ εμποδίζει την κυκλοφορία, είναι η κυκλοφορία!

  Θυμηθείτε όταν πάτε βόλτα, ή CRM ή ότι άλλο.

  ΥΓ. Για την επιθετική οδήγηση ο δρόμος δεν είναι ότι καλύτερο, υπάρχει και ο Υμηττός 😉

 37. dilated / Ιον. 10 2009 6:17 μμ

  Ρε εσύ στο cmr δεν κλείνουμε τις διασταυρώσεις; Όσες φορές είπαμε να σταματάμε στα κόκκινα δε δούλεψε. Δε ξέρω γιατί αλλά δε δούλεψε. Τουλάχιστον καταφέραμε να μη πιάνουμε όλες τις λωρίδες κυκλοφορίας! 😛

  Τεσπα, το point του post είναι βασικά γιατί η αστυνομία έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα με κάθε τι διαφορετικό. Δεν είναι το κόκκινο που περάσαμε. Στα CMR έχει τύχει πολλές φορές να είμαι πίσω πίσω και να κοροιδεύουν και να ειρωνεύονται χωρίς λόγο.

 38. orck / Ιον. 10 2009 9:57 μμ

  συγνωμη, τι ειναι το crm;

 39. dilated / Ιον. 10 2009 11:31 μμ
 40. endiaferon / Ιον. 11 2009 3:18 μμ

  Φυσικά και είναι σωστό να κλείσουμε το δρόμο για να περάσουν και όσοι έμειναν πίσω. Αν θέλουμε να ήμαστε νομοταγής τότε δεν φτάνει μόνο να μην περνάμε με κόκκινο αλλά θα πρέπει να κινούμαστε στο κέντρο ολόκληρης λωρίδας ο ένας πίσω απ τον άλλο, πράγμα που δεν κάνουν ούτε οι ζητάδες. Αν προσέξετε θα δείτε ότι κινούνται ανα δυάδες δίπλα δίπλα. Η συμπερίφορά των μπάτσων είναι απαράδεκτη, και δεν διακαιολογείται με τίποτα.

 41. Mrs. Stulf / Ιον. 12 2009 12:21 πμ

  Ζήτω η σύγχρονη, εναλλακτική, πολιτισμένη, ανοιχτόμυαλη Ελλάδα… τώρα μπαίνουμε σιγά-σιγά στην περίοδο που οι οικολόγοι και οι ποδηλάτες θεωρούνται επικύνδινοι, μπράβο μπράβο!

 42. Mrs. Stulf / Ιον. 12 2009 12:22 πμ

  επικίνδυνοι, γαμώτο.

 43. Konstantinos / Ιον. 14 2009 5:32 μμ

  Διάβασα όλα τα comments προσεχτικά. Δεν είμαι ποδηλάτης καθώς μένω στο κέντρο της θεσσαλονίκης και δεν μου προσφέρει τίποτα. Το λέω αυτό γιατί τα ποδήλατα μέσα σε πόλη και οικισμούς, είναι οχήματα- όπως δεν είναι λογικό να κάνει κάποιος βόλτα επειδή βαριέται με το αμάξι.

  Δέχομαι ότι δεν υπάρχει υποδομή με ποδηλατοδρόμους και όλα τα σχετικά, αλλά αλήθεια δεν συμφωνώ με ην τακτική του φαναριού.- Οι δρόμοι είναι για τα αυτοκίνητα και όχι για ποδήλατα. Απλά σκεφτείτε, εμένα με 8 φίλους να πηγαίνουμε παρέα με τα αμάξια μας.

  Οι αστυνομικοί μπορεί να υπερβάλουν λίγο, αλλά έχουν κουραστεί με το όλο θέμα. Οι συστάσεις είναι για την δική σας ασφάλεια και όχι γιατί απλά ενοχλείτε. Εγώ θα ζητούσα, να απαγορευτούν τα ποδήλατα από αρκετούς «επικίνδυνους» δρόμους, και ίσως έτσι να ανοίξει ο δρόμος για ειδικά τμήματα για ποδήλατα.

  Τέλος θα ήθελα να πω, πως όταν οδηγώ, χαίρομαι να βλέπω μία κοπέλα, ένα αγόρι, ένα παππούλη να οδηγεί το ποδήλατο του κοντά μου, και όσο μπορώ να τον/την προστατέψω. Αλλά όταν βλέπω 3+ ποδηλάτες μαζί, πανικοβάλομαι και σταματάω μέχρι να εξαφανιστούν γιατί το θεωρώ ακροβατικό και εφφέ να προσπαθούν να συσταθούν, χωρίς καθρέπτες, χωρίς στολές τύπου μηχανών. Σεβασμός από όλες τις πλευρές.

 44. kanakis / Ιον. 14 2009 9:53 μμ

  Ποδηλάτες και μη καλησπέρα,

  επειδη θιγεται ένα πολύ σημαντικό και πονεμένο θέμα, θέλω να πώ και εγώ τα εξής από την μικρή ποδηλατική μου εμπειρία.
  δυστυχώς έτυχε να γνωρίζω 2 πολύ καλους ποδηλάτες και εξαίσια παιδιά, που όπως καταλαβαίνεται πλέον δεν είναι στην ζωή. Ο ένας ο Φραγκίσκος μόλις 19 χρονών, οι φίλοι από εδω του cyclist.gr θα γνωρίζουν, έπεσε θύμα ενός τύπου που είχε βγεί στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και έκανε 3πλή προσπέραση!!!!καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο οδυνηρή για όλους μας ήταν αυτή η ανέμελη βόλτα στην Παρνηθα.
  Το αλλο το παλικάρι παρασύρθηκε από νταλικά που έχασε τον ελεγχο φέτος στο brevet του Πύργου (αγώνα 200χλμ) μόλις 15 χλμ από τον τερματισμό!

  Αυτό που θέλω να πώ με τα 2 παραδείγματα που αναφερω είναι ότι και στις 2 περιπτώσεις είχαν «δίκιο» οι ποδηλάτες αλλά so what?? την πλήρωσαν με την ζωή τους. Η τήρηση του ΚΟΚ είναι μονόδρομος! Το σώμα μας ειναι εκτεθημένο χωρίς καμία προστασιά-Ας μην έχουμε άλλα θύματα…

  Μην ξεχνάτε και το εξής: δεν μπορούμε να γίνουμε από την μια στιγμή στην άλλη Γερμανία.

 45. dilated / Ιον. 15 2009 9:25 πμ

  @konstantinos

  Δλδ. πρώτα να απαγορεύσουμε τα ποδήλατα στους δρόμους και μετά να δούμε αν θα κάνουμε ειδικά τμήματα για αυτά; Μήπως το (λογικά) σωστό θα ήταν το αντίθετο;

  @kanakis

  Γιώργο, δεν μπορούμε να γίνουμε από τη μία στιγμή στην άλλη Γερμανία (ή Δανία ή οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα), αλλά θα μπορούσαμε τουλάχιστον (εν έτη 2009) να δούμε ΕΣΤΩ ΕΝΑ έργο υποδομής για το ποδήλατο στην πόλη. Δεν είμαστε πλέον 10 άτομα.

  Μονόδρομος για εμένα δεν είναι η τήρηση του ΚΟΚ (ενός αρχαίου ΚΟΚ που εξισώνει το ποδήλατο με το γαιδούρι), αλλά η δημιουργία υποδομής και η σύνταξη νέου σχετικού ΚΟΚ βάση αυτής της υποδομής.

  ΠΡΟΣΟΧΗ! Για άλλη μια φορά θα πω οτι θεωρώ τη συγκεκριμένη ενέργεια (κλείσιμο διασταύρωσης, παραβίαση κόκκινου) απαραίτητη στη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ και μόνο περίπτωση κι όχι γενικά!

Trackbacks

 1. Μπάτσοι και ποδήλατο II « singen sang gesungen

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: