Skip to content
Αύγουστος 26, 2007 / dilated

Κωλοέλληνες!

Είμαστε κωλοέλληνες. Έχουμε συμβάλλει τα μέγιστα σε αυτό το μπουρδέλο κράτος. Έχουμε πολύ μεγάλο μερίδιο στη κατάντια αυτής της χώρας. Πως; Με τη γαμημένη νοοτροπία που μας διακατέχει. Τι κάναμε εμείς ο λαός για να αποτρέψουμε όλα αυτας; Τίποτα. Όχι όλοι κατά πάσα πιθανότητα, αλλά σίγουρα οι περισσότεροι. Είμαστε το κράτος δημοσίων υπαλλήλων. Παρακαλάμε και προσευχόμαστε για μια θέση στο δημόσιο. Είμαστε το κράτος του θεού. Περιμένουμε πως Αυτός θα βάλει το χέρι του και θα μας σώσει γιατί είναι Έλληνας. Είμαστε αυτοί που βάζουμε στη βουλή ηθοποιούς, τραγουσιστές και κάθε άσχετο για να συμπληρώσουν την οικογενειακή κατάσταση και παράδοση που επικρατεί στο βουλευτιλίκη. Είμαστε εν γένει αυτοί που τρώνε το παραμύθι. Το παραμύθι του ενός που ισχυρίζεται πως το κράτος παρέλυσε τα τελευταία 3,5 χρόνια, ενώ τα 20 προηγούμενα όλα δούλευαν ρολόι. Το παραμύθι του άλλου πως είναι θύμα και κακομοίρης. Το παραμύθι και των δύο (μαζί με τους υπόλοιπους μικρότερους) πως κάτι θα γίνει. Αρχίδια!

Κάποτε τις φωτιές τις έβαζαν οι Τούρκοι. Τώρα αντιεξουσιαστές. Αύριο μπορεί οι εξωγήινοι. Στις πρώτες μικρές φωτιές τι κάναμε εμείς. Κάποιοι αγοράσαμε σπιτάκια σε αυτά και καινούρια οικόπεδα. Χτίσαμε αυθαίρετα. Μετά ψάξαμε και βρήκαμε μέσο για να πάρουμε νερό και ρεύμα. Τελικά μαζευτήκαμε πολλοί, ασκήσαμε πίεση ως ψηφοφόροι και εντάξαμε τα σπιτάκια στο σχέδιο πόλης. Άλλοι είμασταν θεατές σε όλα αυτά. Με καμία απολύτως αντίδραση. Αλλά μεγαλύτερος θεατής ήταν το εκάστωτε κράτος. Τους διαχειριστές του οποίου ΕΜΕΙΣ επιλέξαμε. Ένα κράτος που παρά τις διάφορες παρόμοιες καταστάσεις που αντιμετώπιζε κάθε χρόνο το μόνο που έκανε είναι να βρίσκει δικαιολογίες και να ανακαλύπτει τρόπους να κουκουλώσει. Ποιος δούλεψε πάνω στη πρόληψη τως πυρκαγιών; Ποια κυβέρνηση, ποιος υπουργός, ποια τοπική αυτοδιοίκηση; Ποιος πολίτης διαμαρτυρήθηκε βλέποντας το καμμένο δάσος να γίνεται οικόπεδο;

Κάπως έτσι είναι τα πράγματα σε όλα τα επίπεδα σε αυτή εδώ τη χώρα. Δε ξέρω ίσως αυτά που γράφω εδώ να μη βγάζουν ιδιαίτερο νόημα. Προσπαθώ όμως να πω πως τα ΠΑΝΤΑ ξεκινάνε από τη γαμημένη νοοτροπία που κυριαρχεί σε αυτόν εδώ το τόπο. Στη γαμημένη νεο-ελληνική νοοτροπία. Κι όσο αυτή θα υφίσταται, θα βιώνουμε καταστάσεις όπως αυτές τώρα.

Δε λέω πως σε όλα τα άλλα κράτη τα πάντα δουλεύουν άψογα. Όχι. Όμως δουλεύουν από στοιχειωδός καλά εώς πολύ καλά. Το ίδιο θα έπρεπε να συμβαίνει κι εδώ. Οι ευκαιρίες υπήρξαν. Τα χρήματα υπήρξαν. Δεν υπήρχε όμως κανείς να νοιαστεί. Δεν υπήρχε κανείς να δουλέψει και να δημιουργήσει. Απλά επικράτησε η νοοτροπία. Ό,τι φάμε κι ό,τι πιούμε. Κι ο λαός από πίσω να ψάχνει το βύσμα, το ρουσφέτι, το βόλεμα!

Κουράγιο σε όσους χάσανε ανθρώπους και περιουσίες. Ειλικρινά λυπάμαι. Μόνο που αγαπητοί, είστε κι εσείς μέρος αυτής της γαμημένης, θλιβερής νοοτροπίας.

υ.γ. Τρανή απόδειξη κωλοέλληνα (αν όντως ισχύει): Στο δελτίο του ΑΝΤ1 είπαν πως ξενοδόχοι στον Πύργο ζήτησαν 150 ευρώ τη βραδιά σε ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους.

Advertisements

One Comment

Σχολιάστε
  1. Bill G / Αυγ. 28 2007 11:24 πμ

    Oraia ta eipes…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: