Μετάβαση στο περιεχόμενο
6 Νοεμβρίου, 2005 / dilated

Κυριακή Κοντή Γιορτή – Τεύχος 4

Κατευθείαν και αφού για τα Παρίσια έγραψα εχθές περνάω σε μουσικές και ταινίες που άκουσα/είδα τις δύο τελευταίες εβδομάδες (αφού την προηγούμενη Κυριακή χτύπησε ο δαίμονας των Windows και το post αναβλήθηκε).

ΜΟΥΣΙΚΗ

HARD-FI «Stars Of CCTV»
Το πρώτο single (Hard To Beat) από αυτό το άλμπουμ των Βρετανών (αν και ηχογραφούν στην Atlantic) το έχετε ακούσει σίγουρα αν ραδιοφωνικά είστε ακροατής του δίδυμου Rock FM – Red FM. Το «Tied Up Too Tight» όμως το έχετε ακούσει; Πρόκειται για κομμάτι-κόλλημα και είναι με διαφορά το καλύτερο του δίσκου. Ενός τυπικού κατά τα άλλα indie-rock δίσκου, που στιχουργικά αντλεί έμπνευση από τα προβλήματα (οικονομικά,κοινωνικά) που αντιμετωπίζουν οι νέοι στο Νησί. Γενικά το δισκάκι «ακούγεται» αλλά τελικά αυτό που μένει είναι το «Tied Up Too Tight».

IGGY AND THE STOOGES «Telluric Chaos»
Πρόκειται για ζωντανή ηχογράφηση του Iggy Pop και της παρέας του από μια συναυλία τους στο Τόκιο της Ιαπωνίας. Περιέχει όλους «δυναμίτες» του group και εξαιτίας της πολύ καλής ποιότητας της ηχογράφησησης, αποτυπώνεται πλήρως η δυναμική του γερο-Iggy και των αφών Asheton που πραγματικά «σκοτώνουν». Ακούγεται πολύ δυνατά (και χορεύεται επίσης)!

MADE OUT OF BABIES «Trophy»
Τόπος: Νέα Υόρκη. Είδος: Post Hardcore
Μιά τραγουδίστρια με απίστευτη ενέργεια τσιρίζει/κραυγάζει/τραγουδάει υποστηριζόμενη από κιθάρες με full metal riffs που ισοπεδώνουν, μπάσο που τρέχει πιο γρήγορα από τον Κεντέρη (ποιόν;) και τύμπανα που αν είχαν φωνή θα ικέτευαν για έλεος! Δίσκους με τέτοια ψυχή και τσαμπουκά δεν ακούω κάθε μέρα, οπότε είναι λογικό να ενθουσιάζομαι. Εντυπωσιακό!

ΤΑΙΝΙΕΣ

GOAL

Σαν ποδοσφαιρόφιλος που είμαι πήγα να δώ το «GOAL». Είναι η ιστορία ενός μεξικανού που ζει στο Λος Άντζελες ως λαθρομετανάστης και ονειρεύεται να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Έχει το ταλέντο αλλά η οικονομική κατάσταση της οικογένειας τον αναγκάζει να δουλεύει και να μη κυνηγά το όνειρο του. Μέχρι που ένας σκάουτερ τον βλέπει σε έναν ερασιτεχνικό παιχνίδι και του προτείνει δοκιμή στη Νιουκάστλ! Ο μικρός θα φτάσει στην Μ. Βρετανία παρά την αντίρηση του πατέρα του και θα προσπαθήσει να καθιερωθεί.

Την ταινία την περίμενα καλύτερη από ό,τι τελικά ήταν. Δεν περίμενα να δω ερμηνείες και σκηνοθεσίες. Απλά περίμενα να έχει περισσότερη ποδοσφαιρική δράση. Πιστεύω ότι είναι λίγες οι καθαρά ποδοσφαιρικές σκηνές. Από την άλλη νομίζω ότι αποδίδει σωστά τον κόσμο του σύγχρονου ποδοσφαίρου και ακόμα περισσότερο το πάθος των Άγγλων για το ποδόσφαιρο. Την ταινία την έχει χρηματοδοτήσει η Adidas οπότε θα βαρεθείτε να βλέπετε κοντινά στο logo της. Εν κατακλείδι, η ταινία είναι μέτρια και δε δικαολογεί τα 7,50 ευρώ ακόμα και αν είστε φανατικός του ποδοσφαίρου. Καλύτερα να περιμένετε το DVD.

υ.γ. Στη ταινία συμμετέχουν αρκετοί γνωστοί ποδοσφαιριστές όπως οι Μπέκαμ, Ραούλ, Ζιντάν, Σίρερ και…ο Ιγκόρ Μπίσκαν!!!

A STORY OF VIOLENCE

Η δεύτερη ταινία που είδα είναι η κανούρια ταινία του Κρόνεμπεργκ με τίτλο «Το Τέλος Της Βίας» (A Story Of Violence). Δεν μπορώ να αποφασίσω όμως αν τελικά μου άρεσε ή όχι. Σκηνοθετικά είναι πολύ καλή χωρίς μάλιστα τις ακρότητες που συνιθίζει να κάνει ο Κρόνενμπεργκ στις ταινίες του. Οι ερμηνείες είναι επίσης σε καλό επίπεδο με τους Βίγκο Μόρτενσεν, Εντ Χάρις,Γούιλιαμ Χάρτ και Μαρία Μπέλο να είναι επαρκείς στους ρόλους τους. Αυτό που θα ήθελα όμως είναι το εξής. Θα ήθελα ο Κρόνενμπεργκ να είχε δώσει λίγο βάρος παραπάνω στο θέμα της βίας ως μέσο πραγματοποίησης του Αμερικάνικου Ονείρου. Αντί αυτού, τελικά παρουσιάζεται ένα τυπικό οικογενειακό δράμα που στο τέλος του έχει κάτι από γκανγκστερική ταινία. Σας μπέρδεψα; Εγώ να δείτε πόσο μπερδεύτηκα. Πάντως αν σας ενδιαφέρει η γνώμη της μάζας έχω να σας πω ότι η ταινία δεν άρεσε στην αίθουσα. Κάποιοι αποχώρησαν πριν τελειώσει η προβολή.

VIDEO GAMES

Το Pro Evolution Soccer 5 είναι εδώ και μερικές μέρες γεγονός. Κάθε φορά που παίζω με την καινούρια έκδοση του Pro αναρωτιέμαι αν μπορεί να γίνει καλύτερο και κάθε φορά η απάντηση από την KONAMI (που αναπτύσει το παιχνίδι) είναι θετική. Πλέον λοιπόν το PES έχει γίνει «σαν να βλέπεις πραγματική μπάλα». Τα γραφικά και οι κινήσεις υπέροχες (μπορείτε να κάνετα μέχρι και την χαρακτηριστική flip-flap ντρίπλα του Ροναλντίνιο) με το gameplay να υπακούει στους νόμους της φυσικής. Έτσι ό,τι είναι δύσκολο στην πραγματικότητα, είναι δύσκολο και εδώ. Ειδικά το αμυντικό παιχνίδι έχει δυσκολέψει ιδιαίτερα. Αυτό που μου άρεσε ιδιαίτερα είναι ότι η αγωνιστική νοοτροπία της κάθε ομάδας (μιλάμε για τα μεγάλα club) είναι πιστή αντιγραφή της πραγματικότητας. Στα αρνητικά του παιχνιδιού είναι ο σχεδιασμός των μενού (αντιγραφή από playstation) και το ότι δεν έχει τα δικαιώματα για την χρησιμοποίηση όλων των πραγματικών ονομάτων (ομάδων και ποδοσφαιριστών). Αλλά το πρώτο συνιθίζεται και το δεύτερο διορθώνεται (με ανεπίσημο patch). Προτείνεται η χρησιμοποίηση gamepad ίδιου με αυτό του playstation για τον χειρισμό και η συχνή παρακολούθηση του ρολογιού σας για να μη «ξεχαστείτε» 😉

One Comment

Σχολιάστε
  1. Lobelialley / Ιαν. 11 2008 12:53 πμ

    Hi people!!! I want introduce my new yearnew year foto.

Σχολιάστε